Subtotal: €0.00

Τα προϊόντα για contouring και highlighting τελευταία έχουν γίνει ανάρπαστα! Θα μου πείτε και ποια δε θέλει το πρόσωπό της να δείχνει σμιλευμένο και άψογο? Όμως πόσες από εμάς ξέρουν να κάνουν τις φωτοσκιάσεις?


Με αυτά τα απλά βήματα θα κάνετε όλες contouring και highlighting σαν επαγγελματίας!


Το πιο βασικό σε αυτόν τον τρόπο τοποθέτησης των ειδικών προϊόντων είναι η βάση. Πριν ξεκινήσουμε απαραίτητη προϋπόθεση είναι η τοποθέτηση μιας σωστής κρέμας-βάση που θα ενυδατώσει την περιοχή. Στη συνέχεια απλώνουμε το foundation στη σωστή απόχρωση ανάλογα με το φυσικό μας χρώμα.

Αυτά είναι τα 5 βασικά σχήματα προσώπου που συναντάμε. Πριν ξεκινήσουμε το contouring, παρατηρούμε σε ποιο σχήμα ανήκει το πρόσωπό μας. Το contouring και το highlighting μπορεί να γίνει με πάρα πολλά προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Ιδανικά και πολύ οικονομικά είναι το Dual Ended Contour Stick και το Megaglo Contouring Palette της Wet n Wild ή το master sculpt της Maybelline. Αυτά τα προϊόντα και πολλά ακόμα και μάλιστα σε εκπληκτικές τιμές θα τα βρείτε πατώντας στον σύνδεσμο:
http://www.euphoriacosmetics.gr

 

  • Αν το πρόσωπο σας είναι οβάλ.Το οβαλ πρόσωπο είναι το ιδανικό σχήμα προσώπου. Φωτίστε με highlight κατά μήκος τη μύτη, το μέτωπο και την περιοχή κάτω από τα μάτια και σβήστε με το contour την περιοχή κάτω από τα ζυγωματικά για να σχηματίσετε ωραία κοψίματα, στα πλάγια της μύτης για να λεπτύνετε τη μύτη και στο περίγραμμα του προσώπου για να μειώσετε ελάχιστα τον όγκο.

 

  • Αν το πρόσωπό σας είναι τετράγωνο, κάνετε contouring στις γωνίες του προσώπου σας, στα πλαϊνά της ράχης της μύτης και ελαφρώς κάτω από τα ζυγωματικά σας, ενώ φωτίστε το μέτωπο, τριγωνικά την περιοχή κάτω από τα μάτια μέχρι πάνω από τα χείλη και το πηγούνι.

 

  • Αν το πρόσωπο σας είναι στρογγυλό, σβήστε με contouring έντονα την περιοχή κάτω από τα ζυγωματικά, πλάγια του μετώπου και δεξιά και αριστερά από το πηγούνι για να σχηματίσετε γωνίες, ενώ φωτίστε την περιοχή κάτω από τα μάτια, κάτω και πάνω από τα χείλη και το μέτωπο για να δώσετε έμφαση.

 

  • Αν το πρόσωπο σας έχει σχήμα καρδιάς, πλατύ μέτωπο και πηγούνι με γωνία, σβήστε τα πλαϊνά του μετώπου και την εξωτερική περιοχή από το ύψος των ζυγωματικών μέχρι το πηγούνι, ενώ φωτίστε έντονα το πηγούνι, την περιοχή κάτω από τα μάτια, πάνω από τα χείλη και το μέτωπο.
     

 

  • Τέλος αν το πρόσωπό σας είναι μακρύ, σβήστε το πάνω μέρος του μετώπου και το κάτω μέρος του πηγουνιού και την περιοχή κάτω από τα ζυγωματικά, ενώ φωτίστε την περιοχή του μετώπου, κάτω από τα μάτια και κατά πλάτος το πηγούνι για να δώσετε πλάτος στο σχήμα και να μειωθεί το μήκος του προσώπου.


Να ξέρετε πως το contour και το highlight μπορούν να αλλάξουν εντυπωσιακά ένα μακιγιάζ, αν βέβαια γίνουν σωστά. Και όπως λέω πάντα, αυτές είναι οι αρχές του μακιγιάζ, από εκεί και πέρα πειραματιστείτε μέχρι να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει! Το ποιο προϊόν θα χρησιμοποιήσετε, εξαρτάται από αυτό που σας βολεύει καλύτερα ανάλογα και με τον τύπο του δέρματος σας. Για παραπάνω πληροφορίες, περιηγηθείτε στο: http://www.euphoriacosmetics.gr και σίγουρα θα βρείτε τα προϊόντα που σας ταιριάζουν!


Σταυριανή Μαυροειδάκου
Διπλ. Αισθητικός