Subtotal: €0.00
Πως να επιλέξουμε το σωστό make up

Πως να επιλέξουμε το σωστό make up

Το πιο σημαντικό προϊόν για το μακιγιάζ μας είναι αναμφίβολα το make up ή αλλιώς foundation ή αλλιώς βάση. Το απαραίτητο αυτό προϊόν με τις τόσες ονομασίες είναι αυτό που μπορεί να αναδείξει ή και να καταστρέψει ένα μακιγιάζ.


Πως όμως θα επιλέξουμε το σωστό make up για εμάς?


Οι πιο συχνές ερωτήσεις είναι:

 

  • Πως θα βρω τη σωστή απόχρωση για μένα?


Το πιο μεγάλο λάθος που κάνουν ακόμα και επαγγελματίες είναι να δοκιμάζουν την απόχρωση στο χέρι σας. Το δέρμα στο χέρι έχει τελείως διαφορετική απόχρωση από το πρόσωπο, είναι πιο τραχύ και περισσότερο αδιαφανές, με αποτέλεσμα να σας καθοδηγεί τελείως λάθος στην επιλογή του make up. Ακόμα πιο λάθος είναι η δοκιμή στο εσωτερικό του καρπού. Εκεί το δέρμα είναι τελείως διάφανο και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το χρώμα του προσώπου. Το πιο σωστό σημείο για να επιλέξετε πολύ εύκολα και πετυχημένα το make up είναι ο λαιμός που έχει ακριβώς την ίδια υφή δέρματος και είναι πολύ κοντά στο πρόσωπο.

 

 

  • Πρέπει να επιλέγω πάντα μπεζ απόχρωση?


Όχι βέβαια. Το αν θα διαλέξουμε μπεζ ή ροζ απόχρωση εξαρτάται από το φυσικό μας χρώμα. Αν πχ το χρώμα μας είναι χλωμό, επιλέγοντας μια πιο ροζ απόχρωση, θα δείχνει πιο φυσικό και ροδαλό, ενώ επιλέγοντας μια μπεζ απόχρωση, θα δείχνει ακόμα πιο κίτρινο. Ένα χαρακτηριστικό make up που διαχωρίζει τις μπεζ και ροζ αποχρώσεις ακόμα και για τις πιο αρχάριες είναι το true match της Loreal. Η σειρά C είναι η ροδαλή σειρά, ενώ οι σειρές W και Ν είναι οι πιο μπεζ.

 

 

  • Υπάρχει make up για λιπαρές επιδερμίδες?


Φυσικά και υπάρχει! Τα oil free make up έχουν κατακλείσει την αγορά. Είναι make up που αφήνουν το δέρμα ματ, σβήνουν τις γυαλάδες και διαρκούν όλη μέρα. Χαρακτηριστικά make up oil free είναι το infallible 24h της Loreal, το Super Stay 24h της Maybelline, το coverall της Wet n Wild καθώς και το Lasting Performance της Max Factor, ένα από τα καλύτερα make up της αγοράς μια που ενυδατώνει παράλληλα το δέρμα.

 

 

  • Υπάρχει αντιρυτιδικό make up?


Φυσικά και ναι! Στο κατάστημά μας μάλιστα έχουμε ένα από τα καλύτερα αν όχι το καλύτερο! Το Skin Velvet της Karaja! Καλύπτει τέλεια τις ατέλειες χωρίς να φαίνεται ότι φοράτε make up. Δε μπαίνει στις γραμμές και είναι συσφικτικό.

 

Δείτε όλα τα παραπάνω make up στη σελίδα http://www.euphoriacosmetics.gr/ell/categorie/Make-up

 

 

Διπλωματούχος Αισθητικος

Σταυριανή Μαυροειδάκου